baner

Magyar Zenés Színház

BÉCSI VÉR - nagyoperett
 

 

Ifj, Johann Strauss nagyoperettje a halála után, tiszteletből íródott. De ennek ellenére, vagy talán épp ezért, a legkedveltebb az osztrák emberek körében.

Magyar társulat ritkán mutatja be, talán azért, mert számunkra egy kicsit régimódi, igazi "bécsi" operett. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy sikerre vigyük Magyarországon is. Színházunk a Veszprémi Petőfi Színházzal karöltve erre vállalkozott. Kicsit át kellett írni, kicsit - de csak nagyon kicsit - modernizálni kellett. És már más nem is kellett hozzá, csak az, hogy "magyarul" játszuk, azzal a temperamentummal, amire csak a magyarok képesek.

Így lett kellemesen szórakoztató, ironikus, de mégis nagyon vidám operett a Bécsi vér, amelynek szerelmet kergető főhősei a boldogságra törekszenek. Gróf Balduin Zedlau és felesége Gabrielle, valamint Franziska (Franzi) Cagliari táncosnő, továbbá a fiatal Pepi Pleininger modell, Ypsheim-Gindelbach herceg és Jozef, a gróf inasa olyan sikeresen kuszálják össze a szálakat, hogy a második felvonásra a néző csak kapkodja a fejét és nem érti: ki kinek udvarol. Vajon egy téves bemutatkozás és a feleség szeretővé degradálása miatt kialakult helyzet miként fokozódik? Megoldódik-e egyáltalán? A szereplők nem elégedettek jelenlegi választottjukkal, mindenki mást akar, ám egy váratlan leleplezés, valamint titkos találkozók tömkelege után helyre áll a rend. Johann Strauss, a keringőkirály gyönyörű, bohém és kedves dallamai elrepítenek minket a XIX. századvégi bécsi hangulatba, a „Kelet Párizsába”, a bécsi operett születésének korába, fűszerezve az igazi magyar temperamentummal és humorral. KÉPEK

Szereposztás: a Veszprémi Petőfi Színház honlapján - www.petofiszinhaz.hu

Aktuális Előadások:

2018. január 30. - február 15. Izrael

 

 

 

Bemutatkozás Repertoár Társulat Galéria Megrendelés Referencia

 

Oldaltérkép