baner

Magyar Zenés Színház

Jézus Krisztus Szupersztár

Szereposztás: www.gyoriszinhaz.hu

 

Nagyon régen, még táncosként szerepltem a Rock színház felejhetetlen előadásán 1986 nyarán a szegedi Dóm téren. Katartikus előadás volt, azóta csak nagy ritkán éreztem ilyet.

Félve ültem be a Győrben az előadásra, az emlékeim keveredtek az elvárásaimmal

Azonban ez az előadás elűzte a félelmeimet és felülmúlta az elvárásaimat.

A győri Jézus Krisztus Szupersztár - ki lehet mondani - hátborzongatóan jó előadás. Nagyszerű énekhangok, nagyszerű színészi játék keveredik a hatalmas zenekar lendületes, professzionális kíséretével. Kiegészíti ezt a tökéletesre hajló, nagyszerű koreográfia, a fényekkel való játék és a monumentális, mégis nagyon mobil és konnyeden mozgatható, amfiteátrumra hajazó, hatalmas díszlet.

A történet akadásmentesen, könnyedén folyik egyik képből a másikba, szerves egységgé kovácsolódik össze a színészi játék, az ének, a tánc, a mozgás a díszlettel és a fénnyel: látható, hogy a rendező maga is zenész és színész. Érti a dolgát!

Az előadás végi eredmény mi lehetne más, mint hatalmas siker és - standing ovation.

Én is boldogan álltam fel és tapsoltam vörösre a tenyeremet, hálásan azért, hogy a többi nézővel együtt engem is elvarázsoltak egy estére. Köszönöm.

 

2015. január. 22.

 

Bozsó József

 

 

"Bármilyen hihetetlen, Andrew Lloyd Webber még csak huszonkét éves volt, amikor 1970-ben a Palace Theatre bemutatta második rockoperáját, amelyet a nála négy évvel idősebb, és valamivel komolyabb szakmai múlttal rendelkező Tim Rice-szal közösen írt. A Jézus Krisztus szupersztár azonnal hatalmas sikert aratott, és a londoni premiert követően a világ szinte valamennyi országában színpadra került. Amikor az alkotókat a musical témaválasztásáról kérdezték, ők rendekívül egyszerű magyarázattal szolgáltak. Ahogy fogalmaztak, szerintük "nagyszerű sztori" a bibliai történet. Ami a zene mellett a mű jellegzetessége: a világ legismertebb történetét nem a megszokott módon, hanem Júdás szemszögéből ábrázolja."

 

 

 

 

Bemutatkozás Repertoár Társulat Galéria Megrendelés Referencia

 

Oldaltérkép