baner

Magyar Zenés Színház

VÁMPÍROK BÁLJA

 

 

2016. január 2-án láttuk közel a 250. előadáshoz a Vámpírok bálja c. musicalt.

 

Hét évvel ezeleőtt már volt szerencsém, azt hiszem, a harmadik előadást látni. Akkor Simon Edit és Póka Balázs, az előadás megálmodói és finanszírozói kicsit el voltak keseredve azon, hogy nem indul a jegyeladás és bizony lóg a siker - és a házuk - a levegőben.

Nagyszabású üzleti vállalkozás volt. Mindenüket rátették. Azt nem tudom, anyagilag hogy jöttek ki a dologból, de művészi szempontból mindenképpen nagy sikerrel.

Az előadás igazi - Broadway előadás. Sőt több!

Volt szerencsém a Broadway-n és máshol is izgalmas musicaleket látni. Ez az előadás nyugodtan versenyezhet velük: világelőadás. Csak kicsit több. Na nem azért, mert "a mienk", hanem azért, mert tartalmazza azt a magyar temperamentumot, amit a nagy new yorki olvasztótégely nélkülöz.

Kint nagyon precíz, technikailag szinte tökéletes előadások készülnek, a zeneszerzők, koreográfusok, rendezők egyszerűen zsenik, a szereplők hangja is tökéletesen szól, tánctudásuk, szakmai készségük frenetikus. Csak - steril. Hiányzik valami plusz, valami szív, valami zsigeri. Valami igazi színház: Kis kikacsintás, kis csibészség, kis vér és puca...

Kis Kentaur, kis Egyházy Géza és folytathatnám.

A magyar Vámpírok bálja, ugyanúgy, mint a Macskák különleges. Egyedien magyar, ugyanakkor világszínvonalon eredeti!

 

Bozsó József